Deze korte teksten uit het boek onderschrijven hoe ik denk dat je je eigen kracht kunt ontwikkelen…..

Niet perfectionisme, maar aandacht voor de kwetsbaarheid die daardoor beschermd wordt, geeft inzicht in jezelf. Je kunt meer leven uit eigen verlangen en kracht en de verwachtingen van je omgeving meer op de achtergrond laten staan.

Quotes van Brené Brown…..

“Op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien, is het moedigste wat je ooit zult doen”

“Had ik op de momenten van wanhoop en verslagenheid in het verleden, toen ik tot over mijn oren in het onderzoek naar schaamte zat, maar geweten wat ik nu weet. Als ik terug kon gaan in de tijd om mezelf iets in het oor te fluisteren, dan zou ik mezelf hetzelfde vertellen dat ik jou aan het begin van deze reis vertel:

Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen. Het is riskant om je kwetsbaarheid te aanvaarden, maar lang niet zo gevaarlijk als liefde, verbondenheid en geluk opgeven – de ervaringen die je het meest kwetsbaar maken. Pas wanneer je de moed hebt om je te verdiepen in je duistere kant, zul je de oneindige kracht van je lichte kant ontdekken.”